HISTORIEK

Woolpower

Voor het verhaal van WOOLPOWER reizen we naar Östersund, een stad in midden-Zweden, meer bepaald in het uitgestrekte Jämtland. Hier vind je tussen prachtige bergen, bossen, meren en rivieren de weverij en de naaiateliers van Woolpower. Al sinds 1972 maken eerst Gabriel Brånby en vervolgens zijn twee zonen -Daniel en Adam- er thermische onderkleding en sokken volgens de strengste kwaliteitseisen. Je vindt bij Woolpower wellicht de warmste merino-onderkleding (baselayers), midlayers, sokken en accessoires van de hele outdoormarkt.

Aan de basis ligt Woolpowers 'Ullfrotté Original'. De breitechniek voor dit materiaal werd oorspronkelijk speciaal ontwikkeld op vraag van het Zweedse leger. De onderkleding moest bijzonder isolerend, duurzaam en makkelijk te onderhouden zijn. Ook vandaag is dit unieke, met extra lussen gebreide materiaal nog steeds de basis voor de meeste Woolpower producten. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen draagt Woolpower vanaf haar ontstaan hoog in het vaandel. De gehele productie, van garen tot afgewerkt kledingstuk, bevindt zich onder één dak en draait 100% op hernieuwbare energie. Bovendien wordt restmateriaal op het einde van de productieketen gezien als een nieuwe grondstof en verwerkt tot o.a. vilten inlegzolen.

AANSPREEKPUNT BE/LUX

Ben De Clerck
+32 475 771 176
Ben@hikeaway.be

AANSPREEKPUNT NL

Jeroen Hoveling
+31 6 57 93 35 96
Jeroen@hikeaway.be

Niels Van Rossem
+31 6 11 78 68 81
Niels@hikeaway.be


MEER OVER

Woolpower

Woolpower maakt stuk voor stuk tijdloze basisproducten die je warm houden, zonder dat je lichaam gaat ruiken of klam aanvoelt. De meeste producten hebben nog steeds dezelfde look en snit als bij de start van het familieavontuur. Niet zonder reden; de focus ligt op het voortdurend upgraden en verbeteren van de bestaande collectie. Wil je weten wie jouw kledingstuk heeft genaaid? Kijk dan op het etiket: daar vind je de naam van de naaister. Op de site kun je vervolgens met haar (of hem) kennismaken. Zo is Woolpower met zijn productie en goede en transparante werkomstandigheden ook een warm bedrijf van binnenuit.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie:
www.woolpower.se

Volg Woolpower op Instagram en blijf op de hoogte:
#woolpower_official #responsiblymadeinsweden