HISTORIEK

Vaude

De beste verhalen vertellen over een grote passie. Het verhaal van het Duitse outdoormerk VAUDE is er zo één en begint met het onuitputtelijke enthousiasme van Albrecht von Dewitz voor de bergsport. In de 70-er jaren, toen het begrip “Outdoor” nog niet bestond, zag Albrecht de grote noodzaak voor kwalitatieve kledij en betrouwbaar materiaal, specifiek ontwikkeld voor veeleisende activiteiten in de bergen.
In 1974 startte hij het bedrijf Vaude, fonetisch verwijzend naar de initialen van zijn familienaam, v. D. (spreek uit als [fau´de]). Uit deze eenmanszaak ontstond één van de meest toonaangevende en vooruitstrevende bergsportmerken van Europa. Sinds 2009 wordt Vaude met minstens evenveel passie en visie geleid door Albrechts dochter, Antje von Dewitz.
 AANSPREEKPUNT OUTDOOR (BE/LUX)

Nikolai Mels
+32 498 51 45 48
Niko@hikeaway.be

AANSPREEKPUNT BIKE (BE/LUX)

Philippe De Boe
+32 493 55 02 60
Philippe@hikeaway.beMEER OVER

Vaude

Vaude maakt functionele en innovatieve producten voor de bergsportfanaat, de outdoor-liefhebber, de fietser en elke andere actieve vrijetijdsgenieter. Als toonaangevende outdoorfabrikant op vlak van duurzaamheid en transparantie levert het dan ook een actieve en gewaardeerde bijdrage aan een betere outdoorindustrie en bij uitbreiding aan een betere wereld. De generatie van morgen moet met een zuiver geweten van een gezonde natuur kunnen blijven genieten.
Met haar milieuvriendelijke producten, die op een eerlijke wijze gefabriceerd zijn, zet het familiebedrijf wereldwijd zowel ecologisch als sociaal hoog in. Via haar Green Shape duurzaamheidslabel, legt het zichzelf continu hogere eisen op dan voorzien door de wetgever met als doel om op die manier grenzen te verleggen en nieuwe standaarden te creëren. Het hoofdkantoor van Vaude (vlakbij het Zuid-Duitse Tettnang) stelt ongeveer 500 mensen te werk. 

Neem een kijkje op de website voor meer informatie:
www.vaude.com

Volg Vaude op Instagram en blijf op de hoogte:
#vaude #yourspirit #sustainability #greenshape #vaudesports