MEER OVER

Edelrid

Door een solide basis in vier verschillende divisies (Sport, Safety, Customer Solutions en Adventure Park) is Edelrid in grote mate onafhankelijk van marktschommelingen. Dit geeft hen de nodige vrijheid voor creativiteit en voldoende ruimte voor de ontwikkeling van de best mogelijke producten in elk segment. Aandacht en respect voor de mens, de natuur en het milieu worden hierbij steevast in rekening gebracht. Zo introduceerde Edelrid in 2009 als allereerste een klimtouw dat volledig voldoet aan de strenge eisen van het Bluesign® label. Meer nog, sindsdien is zelfs elke centimeter touw die geproduceerd wordt door Edelrid volledig Bluesign® gecertifieerd. Nog een primeur was het ontwikkelen van het eerste volledig PFC-vrije klimtouw dat slaagde voor de UIAA-normering voor water-afstotende touwen. En intussen is het Edelrid zelfs gelukt om evenwaardig klimtouw te produceren vanuit vezelresten uit de reguliere productie.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie:
www.edelrid.com

Volg Edelrid op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte:
#edelrid #creativetechnology #climbgreen #verticalfreedom


 AANSPREEKPUNT BE/LUX

Philippe De Boe
+32 493 55 02 60
Philippe@hikeaway.be

AANSPREEKPUNT NL

Niels Van Rossem
+31 6 11 78 68 81
Niels@hikeaway.be


HISTORIEK

Edelrid

Dat Edelrid al een tijdje meegaat is een understatement. Al in 1863 wordt in het Duitse Isny een koord- en garenfabriek opgericht door Julius EDELmann en Karl RIDder. In 1953 brengt de opgebouwde expertise en het meesterschap van Edelrid een revolutionair product voort: een touw waarbij de kern beschermd wordt door een mantel rondom. Pionierswerk dat de veiligheid en de mogelijkheden van touwen fundamenteel heeft vergroot en veranderd. Tot op heden is deze kern-mantel-constructie nog steeds de manier waarop elk modern (klim)touw wordt gemaakt.
Vanuit deze lange traditie vervaardigt Edelrid nog steeds al haar touwen, lijnen, slings en gordels uitsluitend in Isny. Het merk behoort inmiddels tot de Vaude-groep en heeft naast klim- en bergsportuitrusting ook een ruim assortiment voor professionele toepassingen in de Industrie- en Safety markt. De passie voor de bergsport blijft hierbij steeds zowel een drijfveer als een houvast. Het maakt dat Edelrid zijn grenzen blijft verleggen en haar doelen steeds hoger stelt in elke segment waarin het actief is.