HISTORIEK
Firepot
In 1995 werkt de Brit John Fisher als consultant voor een organisatie die avontuurlijke reizen aanbiedt in Nepal en Mongolië. Onvermijdelijk eet hij regelmatig gevriesdroogde trekkingmaaltijden, net zoals tijdens persoonlijke reizen naar Groenland en Ijsland. Hij probeert in die jaren zowat alles uit wat er op de markt is, maar vindt nauwelijk iets dat echt smaakvol is. Wanneer hij in 2016 met zijn gezin in Siberië is, waar zijn vrouw op dat moment als journaliste werkt, maken ze samen een 10-daagse trektocht aan het Baikalmeer. De fletse- of juist veel te zoute smaak van de gevriesdroogde maaltijden zorgt opnieuw voor teleurstelling. Bovendien verdiept John zich ook in de ingrediënten en hun voedingswaarde en moet vaststellen dat hij zijn opgroeiende kinderen 10 dagen lang verre van geschikte voeding heeft geserveerd. Hij besluit om zelf een merk op te richten waarbij smaak en voedingswaarde op de eerste plaats komen. Het is de start van een nieuw avontuur dat uitgroeit tot wat Firepot vandaag is. Een authentiek merk met een (h)eerlijk aanbod smaakvolle, voedzame, gedehydrateerde maaltijden.
AANSPREEKPUNT BE/LUX
Frederic Lardinois
+32 492 39 92 07
Frederic@hikeaway.be
AANSPREEKPUNT NL
Jeroen Hoveling
+31 6 57 93 35 96
Jeroen@hikeaway.be
MEER OVER
Firepot
De maaltijden van Firepot worden in de thuishaven Bridport (Dorset) ambachtelijk bereid met 100% natuurlijke, verse ingrediënten van lokale handelaars. Deze korte keten zorgt voor een persoonlijke relatie met elke leverancier waarbij Firepot perfect de herkomst van elk ingrediënt kent. De gerechten worden van A tot Z bereid in de eigen professionele keuken en vervolgens gedehydrateerd in een op maat gemaakte installatie. Dit is op zich behoorlijk uniek als je weet dat de trekkingmaaltijden van de meeste andere merken louter bestaan uit een verpakte mix van individuele gevriesdroogde ingrediënten. Er komt daarbij m.a.w. geen keuken aan te pas. Dit uniek procedé bij Firepot zorgt voor een smaakvol resultaat. Bovendien zijn de maaltijden volledig vrij van artificiële additieven en wordt er nergens palmolie of palmvet aan toegevoegd. Het volledige assortiment is verder lactosevrij en er is een ruim aanbod aan vegan en glutenvrije opties. Er is ook goed nieuws voor de meat lovers: een Firepot maaltijd met vlees bevat steeds een royale portie vlees. No nonsense. Ook zo maakt Firepot het verschil.
Neem een kijkje op de website voor meer informatie:
www.firepotfood.com
Volg Firepot op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte:
#fuelledbyfirepot
#eatwellinthewild