AANSPREEKPUNT BE/LUX

Ben De Clerck
+32 475 771 176
Ben@hikeaway.be


MEER OVER

CMP

CMP is als merk actief op verschillende domeinen. Zowel voor comfortabele sport- en vrijetijdskledij als technisch performant outdoor- en skitextiel heeft CMP een veelzijdig aanbod. Telkens met collecties voor zowel dames, heren als kinderen. De succesformule van CMP? De expertise die opgebouwd werd als producent, de flair van de Italiaanse ontwerpen met oog voor detail, een zeer interessante prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk de onophoudelijke werklust die het bedrijf kenmerkt vanaf haar ontstaan.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie:
www.cmpsport.com

Volg CMP op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte:
#cmp_official #WhereEverYouFeelEmotions


HISTORIEK

CMP

Bassano del Grappa, Noord-Italië, 1948. Maria Disegna, een hardwerkende weduwe met 5 kinderen kan zich eindelijk een standplaats veroorloven op de lokale markt waar ze wol en garen verkoopt. Voordien bracht ze per fiets haar koopwaar aan de man van dorp tot dorp.  Haar jongste zoon, Giorgio Campagnolo, hielp haar regelmatig en kreeg het idee oorverwarmers te maken uit restjes wol. Het was een succes en al gauw was er extra wol nodig voor Giorgio's oorverwarmers. De pientere kerel was ook gepassioneerd door mechanica en hij ontwierp zelf een apparaat om snel en makkelijk pomponnes te maken.
In 1954 kunnen ze een permanent winkeltje openen, de 'Casa della Lana'. Enkele jaren later zijn ze ook actief als groothandel en kopen ze hun eerste machines voor de productie van mutsen en sweaters.
De basis voor de verdere groei is gelegd. Giorgio blijkt een uitstekend zakenman en de firma 'Fratelli Campagnolo' haalt in de jaren '80 contracten binnen voor o.a. Puma en Reebok. In 1999 wordt voor het eerst ook een eigen merk opgericht dat in 2010 uiteindelijk uitgroeit tot CMP. De hele onderneming is nog steeds een familiebedrijf en Giorgio gaf intussen de fakkel door aan zijn zoon, Fabio Campagnolo.