Hike-A-way is een groothandel,
onze producten worden via winkels verkocht aan consumenten.

Red Chili

logo

Hike-A-Way is agent voor Red Chili in België. Neem een kijkje op de website van Red Chili voor meer productinformatie.  

De zon ging onder toen Uwe en ik het topplateau van El Cap moe en uitgeput bereikten na het beklimmen van het "West Face" in slechts één dag. Onze voeten brandden als hel omwille van te strakke klimschoenen die we droegen. En toen kwam het plots in ons op, als een flits, als een visioen. We zagen een paar schoenen. Een schoen die zo perfect en zo goed past dat zelfs na veel lengtes te klimmen, of na een halve dag boulderen, niets pijn doet en klimmen nog steeds leuk is. Het visioen verdween, maar na deze verlichting wisten we dat er iets moest gebeuren.

Op dat moment probeerden Uwe en ik een Spaans klompenmerk te distribueren in Duitsland, maar telkens opnieuw moesten we onze frustratie over late levering en ontevreden klanten in liters Rioja rode wijn verdrinken. Het was op een van deze avonden, zittend in Uwe's appartement, drinkend en luisterend naar luide Red Hot Chili Peppers-muziek, toen we opnieuw ons visioen kregen. "Waarom gaan we niet ** beginnen met het maken van onze eigen fu ** in 'klimschoenen? Wie weet beter dan een klimmer wat een klimmer echt nodig heeft? " We begonnen deze visie neer te schrijven en toen we de volgende ochtend wakker werden was het eerste wat we zagen op een in rode wijn gedrenkt stuk papier, twee woorden - Red Chili. We wisten wat we moesten doen. 

Twee jaar later kwamen de eerste paar Red Chili-klimschoenen in de winkels. We waren zo trots en fier en dat tot op de dag van vandaag.
In vrij korte tijd heeft het merk Red Chili zich gevestigd als een van de toonaangevende fabrikanten van klimschoenen over de hele wereld.

Uwe is nog steeds de 'marketing- en verkoopafdeling' achter alles wat we doen, terwijl ik de frontman en de grote geest ben in het ontwikkelen en onderzoeken van nieuwe producten. 

Ondertussen bestaat Red Chili al 20 jaar. We hebben in alle opzichten veel ervaring opgedaan en zijn meer dan ooit gemotiveerd om de meest perfecte rots klimschoen in de hele wereld te bouwen. Wie anders dan wij, de klimmers, zouden dit werk beter kunnen doen?

Geschreven door één van de klimlegendes en oprichters van Red Chili: Stefan Glowacz 


0 producten

Geen producten