Hike-A-way is een groothandel,
onze producten worden via winkels verkocht aan consumenten.

Dixie Dansercour

25 oktober 2011

Door: Hike-A-Way

Dixie Dansercour

Volgende maand begint de 49-jarige poolreiziger Dixie Dansercoer aan een expeditie die de langste autonome expeditie op Antarctica moet worden. Samen met geneeskundestudent Sam Deltour (26) wil Dansercoer meer dan6.000 kilometerin 100 dagen afleggen.

Honderd jaar nadat Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool heeft bereikt, onderneemt Expeditie Antarctic ICE een ambitieuze tocht over het poolijs.

Het avontuurlijke duo zal zich met behulp van kites en sledes verplaatsen over het totaal onbekende Antarctisch Plateau in Oost-Antarctica, zonder enige vorm van gemotoriseerd vervoer. 'De wind wordt op die manier de derde reispartner', luidt het persbericht.

Dansercoer en Deltour gaan op het ijs ook wetenschappelijk onderzoek voeren. Ze gaan op zoek naar nieuwe klimaatwetenschappelijke inzichten door het meten van valwinden.

De afstand die ze voor de boeg hebben, is meteen ook een nieuw wereldrecord. In 2006 legde ontdekkingsreiziger Rune Gjeldnes4.808 kilometeraf in 90 dagen, zonder dat hij opnieuw bevoorraad werd.

Dansercoer ondernam reeds meerdere expedities naar Antarctica. Zo trok hij samen met onderzoeker Alain Hubert in 1997-1998 over de Zuidpool. In 99 dagen legden ze samen3.924 kilometeraf, wat toen de langste autonome expeditie op de Zuidpool was.

Het avontuur van Dansercoer en Deltour kan gevolgd worden op www.antarcticice.be.

Op 4 november start 49-jarige poolexplorator Dixie Dansercoer samen met de jonge geneeskundestudent Sam Deltour (26) de langste autonome expeditie ooit op Antarctica. De poolreizigers moeten honderd jaar nadat Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte, meer dan6.000 kilometerin 100 dagen afleggen. Dat heeft de persdienst van de expeditie, Antarctic ICE genaamd, aangekondigd in een persbericht.

Het avontuurlijke duo moet zich met behulp van kites en sledes verplaatsen over het totaal onbekende Antarctisch Plateau in Oost-Antarctica, zonder enige vorm van gemotoriseerd vervoer. "De wind wordt op die manier de derde reispartner", luidt het persbericht. Dansercoer en Deltour moeten op het ijs ook wetenschappelijk onderzoek voeren. Ze gaan op zoek naar nieuwe klimaatwetenschappelijke inzichten door het meten van valwinden.
 
De afstand die ze voor de boeg hebben, is meteen ook een nieuw wereldrecord. In 2006 legde ontdekkingsreiziger Rune Gjeldnes 4.808 kilometer af in 90 dagen, zonder dat hij opnieuw bevoorraad werd.
Dansercoer ondernam reeds meerdere expedities naar Antarctica. Zo trok hij samen met onderzoeker Alain Hubert in 1997-1998 over de Zuidpool. In 99 dagen legden ze samen 3.924 kilometer af, wat toen de langste autonome expeditie op de Zuidpool was.
 
Het avontuur van Dansercoer en Deltour kan gevolgd worden op Antarctic Ice. Telecomoperator Mobistar sponsort de expeditie. (belga/kve)